Εμφυτεύματα

Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα, είναι κατασκευές από τιτάνιο που έχουν το σχήμα της ρίζας ενός δοντιού. Αποτελούν το πιο σύγχρονο τρόπο για την αντικατάσταση των δοντιών και βρίσκουν εφαρμογή είτε έχετε χάσει όλα τα δόντια σας ή μόλις ένα.

Τα εμφυτεύματα δοντιών μπορούν να τοποθετηθούν σε όλους τους ενήλικες ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση του οδοντιάτρου να τοποθετήσει οδοντικά εμφυτεύματα.

Καθοριστικός παράγοντας για παράδειγμα είναι η ποιότητα του οστού το οποίο θα δεχθεί το εμφύτευμα.Ουσιαστικά αν δεν υπάρχει επάρκεια οστού στις γνάθους για την στήριξη των εμφυτευμάτων.

Ατομα τα οποία δεν έχουν καλή υγιεινή στο στόμα τους.Μακροχρόνιες μελέτες δείχνουν μεγαλύτερες αποτυχίες σε εμφυτεύματα σε καπνιστές και άτομα που δεν μπορούν να κρατήσουν τη στοματική τους υγιεινή σε υψηλό επίπεδο.

Ασθενείς με προβλήματα υγείας όπως η οστεοπόρωση.

Διαδικασία:

Η θεραπεία με εμφυτεύματα είναι μία σύνθετη ιατρική πράξη υψηλής τεχνικής και πραγματοποιείται από ομάδα ειδικών.Αφου γίνει τοπική αναισθησία στην περιοχή του ελλείποντος δοντιού γίνεται τομή των ούλων και στην συνέχεια με ειδικά οδοντιατρικά εργαλεία διανοίγεται φρεάτιο μέσα στο οστό, μήκους περίπου 10 με 15 mm στο οποίο κοχλιώνεται το εμφύτευμα. Στη συνέχεια καλύπτονται με τα ούλα ώστε να εννωθούν με το οστό για περίπου 3 με 4 μήνες. Μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος πραγματοποιείται νέα τομή στα ούλα πάνω από το σημείο που τοποθετήθηκε το εμφύτεμα ώστε να αποκαλυφθεί και αρχίζει η κατασκευή του προσθετικού δοντιού το οποίο θα βιδωθεί πάνω στο κυρίως εμφύτευμα.

Πλεονεκτήματα:

  • Κορυφαία αισθητική και απολυτα ασφαλής λυση.
  • Υψηλό ποσοστό επιτυχίας σύμφωνα με στατιστικές.
  • Άριστη λύση για αντικατάσταση δοντιών.
  • Ακίνδυνο για την γενική υγεία του ασθενούς
  • Είναι κατασκευασμένα από αντιαλλεργικό υλικό το τιτάνιο.
  • Μόνιμο αποτέλεσμα με διάρκεια ζωής πάνω απο 30 χρόνια.

Μειονεκτήματα :

  • Μεγάλη διάρκεια θεραπείας (Περίπου 2-3 μήνες).
  • Σφίξιμο των δοντιών.
  • Υψηλό κόστος θεραπείας.

Σήμερα αποτελούν τον πιο σύγχρονο και αξιόπιστο τρόπο για την αντικατάσταση των φυσικών δοντιών που χάθηκαν.

Απαραίτητη είναι η τήρηση των συνηθειών της στοματικής υγιεινής για την διατήρηση των εμφυτευμάτων όπως σωστό βούρτσισμα, χρήση μεσοδόντιου βρυρτσακίου, χρήση οδοντικού νήματος, τακτικός έλεγχος από τον οδοντίατρο.
Επίσεις συνιστάται η διακοπή του καπνίσματος